20 Ekim 2010 Çarşamba

Azizden Ne Farkın Kaldı Adnan Başkan?

Ve evet beklenen son gerçekleşti, kulübümüz büyük umutlarla takımın başına geçirdiği fakat bir türlü istediği transferleri yapmadığı teknik direktör Frank Rijkaard ile yollarını ayırdı. Hayırlı olsun diyemeyeceğim çünkü son derece keyfimi bozan bir gelişme bu. Avrupa'da söz sahibi olmak, vizyonu genişletmek, Ajax veya Barça gibi bir ekole sahip olmak için Rijkaard'ı takımın başına getir ama yaptığın transferlerle 5 büyükler içindeki en kötü en yetersiz yerliler sende olsun, yabancılarından bazıları sürekli sakatlansın, her sene geç transfer yap, bir de üstüne alternatifsiz bir kadro kur sonra da 'sen Rijkaard değil misin, göster maharetini' de, mantıklı mı Başkan? Ben söyleyeyim; değil tabii ki.Daha 1 ay önce NTV'de Rıdvan'a sen demedin mi 'Her ne olursa olsun Rijkaard takımda kalacaktır, inşallah sözleşme uzatacağız'diye? Yakıştı mı sana verdiğin sözden dönmek? 2 kere 'gidiyorum' diyip gitmeyen azizden ne farkın kaldı Başkan? Bu mu vizyon anlayışınız? Bu mu ekol anlayışınız? Şampiyonlar Ligi şampiyonu hocayı kovup vizyon mu genişlettiniz? Yerine kim gelecek? Son geldiğinde kulübü zarara uğratan Terim (her zaman bizim için 'imparator'dur ve öyle kalacaktır ama gelmesinin katkı sağlayacağını düşünmüyorum) ve gittiği günden beri size durmadan sallayan Şükür? Bu kadar mı acizsin Başkan? Sadece sana saldırarak futbol yorumculuğu yaptığını sanan bir adamı Sportif Direktör mü yapacaksın?

Şirketleri birleştirdin, rahmetli Canaydın'ın mirası stadı tamamlamak için çalıştın tamam ama fubolu yönetemedin Başkan. Bence görevini tamamladın, artık başkalarına yer açsan iyi edersin...

Son sözlerim de Frank Rijkaard'a;
Hep alıştığımızdan fazla profesyoneldin, hep gözün karaydı. Yeri geldiğinde istediğini yapmayan yönetime lafını da söyledin ama onu da sansürledik. Bizim için, Türkiye için, Süper Lig için fazla modern bi adamdın. Seni anlamayı beceremedik, güvendiğin futbolcuların bile seni sattılar. Ama hep aklımızın bir köşesindesin, nereye gidersen git, tekrar Avrupa'nın tepesinde olursun umarım. Bizim bu yönetimle oraları görmemiz zor, bari senin başarılarına sevinelim, bari orda bizden birisi olsun.

Yolun açık olsun yalnız adam...