13 Mart 2011 Pazar

Deplasman Karnemiz - '1 avans,3te biter'

Hagi bugün elinin içine kadar gelen maç nasıl kaybedilir onu gösterdi, aslında bu Hagi'nin yerine gelecek yeni teknik direktörümüz için ders olabilecek bir maç, hangi yanlışların yapılmaması gerektiğinin görülmesi için.
Avazımız çıktığı kadar bağırdık Cana stoper oynamaz diye ama duyan dinleyen kim?Takımdaki bütün yıldızlarla kavga etmeyi ve türlü bahanelerle onları takımdan göndermeyi kendine görev edinmiş bir teknik direktörümüz ve 'şampiyonu biz belirleyeceğiz' açıklaması yapabilecek kadar düşen yönetim zihniyetimiz sayesinde sıradan,anadolu takımlarının bile çekinmediği bir takım olduk.
İlk başta aslında 11de herkes nispeten uygun yerlerde görev aldığı için pozisyon üretmede ve gol atmada sıkıntı yaşamadık, Baros'un eksikliğine, Kazım,Culio,Yekta'nın kart cezalısı olmamak için oynamamasına ve Stancu'nun formsuzluğuna rağmen 2 kez öne geçtik. Ama ne zaman oyuna Barış ve Sarp girdi, Cana stopere geçti, ekranları başında hepimizin beklediği son gerçekleşti, elimizdeki maçı verdik.
Şimdi yönetime düşen önümüzdeki sezon aramızda olmayacak olan Hagi'yi acilen göndermek, Barış-Sarp ve nerden hangi amaçla alındığı belli olmayan kaleci mi karpuzcu mu anlayamadığım Zapata'yı kadro dışı bırakmaktır. Bu boşa giden sezonda kaleye 1 sezondur maç yapmamış ve eski takımının bedelsiz bıraktığı 30küsür yaşındaki yabancı kaleciyi geçirmek yerine A2 takımının kalecisini oynatmak bile daha mantıklıdır. Dün Kasımpaşa'nın kalesini koruyan Fırat olsaydı şu an kalemizde, eminim kaleci açısından şimdikinden daha kötü olmazdık.
Şimdiden önümüzdeki sezonun planlamasını yapması gereken yönetim acilen sert önlemler almalı, Baros-Misimovic gibi yıldız isimler yerine takımdaki hiçbir yıldızla anlaşamayan Hagi'nin kellesini koparmalıdır. Aksi taktirde önümüzdeki sezonun sonunda da avrupa kupaları bizim için hayal...
Galatasaray için 'şampiyonu belirlemek' değil şampiyonluk başarıdır, başarı olmalıdır. Şampiyonu belirleyeceğiz açıklamasını yapacak kadar alçalan, adeta özrü kabahatinden büyük olan; ayrıca kendisine ayar veren teknik direktörü kovamayacak kadar basiretsiz bir yönetim hemen istifa etmelidir, yeni yönetim o hocaya da yol vermesini bilir.