29 Aralık 2010 Çarşamba

Elinize Sağlık Aslanlar!!!

Beklendiği gibi heyecanlı ve çekişmeli bir maçın arkasından 2010 yılını Beko Basketbol Ligi'nin lideri olarak bitiren takım Galatasaray'ımız oldu. Terinin son damlasına kadar savaşan bütün oyuncularımıza teşekkürler. Fakat teşekkürün ve tebriğin en büyüğü koç Mahmuti'ye, maç içinde sakinliğini koruyup doğru hamleleri yapması O'nu Spahija'dan ayıran en büyük etken, kendisini sakin tutarak takımının da oyunun içinde kalmasını sağladı. Mahmuti bu takım ve bizim için çok büyük bir şans.
Yürüyedurun Aslanlar!! Sırada BJK Cola Turka var.

Haydi Aslanlar!!!

fotoğraf: www.ultraslan.com

Futbolda kötü günler yaşadığımız bu sezon bütün taraftarların yüzünü güldüren Galatasaray CC bu akşam 2010 yılını Beko Basketbol Ligi'nin zirvesinde tamamlayacak takımı belirleyecek maçta Fenerbahçe Ülker'i ağırlayacak. Sezon başında yeni kurulan, geleceğe yatırım olarak genç isimlere ve onlara yardımcı olacak ligimizin tecrübeli ağabeylerine yönelen takımımızda aslında ilk yarıda bu flaş sonuçlar, bu başarı çok da beklenen bir gelişme değildi. Ligde liderin 1 puan gerisinde olsak da her şey toz pembe değil takımımız için. Henüz yeni kurulma aşamasında olduğumuz için koç Mahmuti'nin istediği basketbol sahaya tam olarak yansımıyor fakat bu konuda her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Genç isimlerin ağırlıkta olması sebebiyle Efes Pilsen veya Fenerbahçe Ülker gibi tansiyonu yüksek maçlarda veya başa baş giden maçların son dakikalarında zorlandığımız açık. Kazanmaya yakın olduğumuz Efes Pilsen maçının da kaybedilmesinin en büyük nedeni budur, tecrübe. Fakat geleceğe yatırım yapıldığı düşünülürse tabii ki bu takım kaybede kaybede kazanmayı da öğrenecektir, böyle maçlarda bu zorlukların üstesinden gelmeye alışacaktır. Takımımızın sezon başından beri gösterdiği karakterli oyun yapısı bu konuda beni en fazla ümitlendiren durum. Ayrıca bu sene takıma gerçekten çok iyi destek veren, salona giden herkesin de bu başarıda emeği olduğunu düşünüyorum. Takıma taraftarın katkısı, bu sezon evimizde yaptığımız tüm resmi maçlardan galibiyetle ayrılmamızdan da belli oluyor. Bu gün için ufak bir hatırlatma; hakemlerin (özellikle kennerman) ve karşı takım oyuncularının provakasyonlarına uymayıp maçın durmasına veya seyircilerin dışarı alınmasına sebep olacak her hareketten kaçınılması çok önemli. Takıma her zaman itici güç olan 6. adama bu maçta, özellikle de oyunun sıkıştığı anlarda çok ihtiyaç var.
Henüz istediğimiz verimi alamadığımız Rochestie biraz kıpırdanır, Shipp ve Shumpert iyi oyunlarını devam ettirebilirlerse ve uzunlarımız pota altı savunma ve hücumda Fenerbahçe Ülker uzunlarına teslim olmazsa seyircinin de desteğiyle 2010 yılını zirvede bitirmememiz için hiç bir neden yok. Rancik mi? O zaten bu maçın önemini çok iyi biliyor...

                                                          fotoğraf : www.galatasaray.org

Haydi aslanlar, bu sene bütün maçlarda olduğu gibi; çıkın sonuna kadar mücadelenizi gösterin ve bir kez daha göğsümüzü kabartın.