2 Ocak 2011 Pazar

Deplasman Galibiyeti


Galatasaray Cafe Crown 2011 senesinin ilk derbisinde Akatlar Cola Turka Arena'da Beşiktaş Cola Turka'yı 73-71 yenerek liderliğini sürdürdü.
Beşiktaş'ın önemli eksiklerinin bulunması -sakatlarına ek olarak en skorer isim Chatman'ın kadro dışı kalması-, basketbolcularının uzun süredir para alamamaları ve idmanı boykot etmeleri Beşiktaş Cola Turka adına maç öncesi olumsuz yönlerdi, buna karşın Galatasaray hafta içi oynadığı maçta ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'i yenerek liderliği rakibinden devralmış ve Akatlar'a moralli gelmişti. maç öncesi ibre Galatasaray'ı gösterse de ligin en zorlu deplasmanlarından birisiydi Cola Turka Arena. Beşiktaş yönetimi, futbol takımının yeni transferlerini salona getirip şov yaptığı bir maçta seyircisinin desteğini sonuna kadar kullanmak istedi. Hafta içi zorlu bir derbi daha oynayan Galatasaray oyuncuları hem fizik hem de zihin olarak tam hazır değildi, yeni yapılanan ve genç basketbolcuların ağırlıkta olduğu Galatasaray Cafe Crown'da kimsenin tahmin etmediği liderlik oyuncular üzerinde baskı oluşturabilirdi. 3. çeyreğe kadar ortada geçen maçta 3. çeyrekte farkı açan taraf Galatasaray CC olsa da basit top kayıpları ve yanlış şut seçimleriyle birlikte Beşiktaş Cola Turka maçın son dakikasında maça ortak oldu ve aslında son hücumda maçı kazanma şansını da yakaladı. Skor 73-71'ken maçın etkili isimlerinden Ignerski önce kolay bir atışı kaçırdı sonrasında da faul çizgisinden 2'de 0 atınca senenin ilk derbisini kazanan taraf Galatasaray Cafe Crown oldu.
Maç sonunda Ermal'in de dediği gibi Beşiktaş'ın özellikle pota altındaki zaafına iyi çalışan takımımız genel olarak Ermal'i kullanmak istedi ve bunda çok başarılı oldu. Ermal 22 sayıyla takımımızın ve maçın en skorer ismi oldu. Üstünde liderlik baskısını hisseden takımımız iyi başlayıp basit hatalarla tehlikeye soktuğu maçı -hem de ligin en zor deplasmanlarından birisinde- kazanmayı bildiği için bütün oyuncuları ve tabii ki yine yerinde müdahaleleriyle her maça damgasını vuran koç Mahmuti'yi tebrik ediyorum.
Beşiktaş Cola Turka oyuncularına ve koç Bıyıktay'a da bir tebrik, bu kadar eksiğe ve moralsizliğe rağmen ligin en formda takımını 15 sayı geriden gelip yenme şanslarını son saniyede kaçırdılar. Koçun istediği takviyelerin yapılmasıyla ivme kazanacaklarını düşünüyorum.
                                                                                                                               fotoğraflar:www.galatasaray.org