24 Ağustos 2010 Salı

Shumpert ve Galatasaray CC



Futbolda istediğimiz,beklediğimiz takviyeler bir türlü gerçekleşmezken geçen sezona büyük bir ihmal ve sonrasında cezalar,moral bozukluklarıyla başlayan erkek basketbol takımımız yeni yapılanma sürecinde transferlere tam gaz devam ediyor. Ümit Milli Basketbol Takımımızda oynayan 2 oyuncuyu bu sene için (Melih MAHMUTOĞLU-Sertaç ŞANLI), İlkan KARAMAN'ı da önümüzdeki sezondan itibaren olmak üzere kadrosuna katan Galatasaray CC gençlere örnek olmaları için tecrübeli Ermal KURTOĞLU, Haluk YILDIRIM ve Tutku AÇIK'ı da transfer etmişti.Yabancılarda da genelde genç ve gelecek vaat eden isimlere yönelen takımımız son hamlesini Beşiktaş CT ve Efes Pilsen ile başarılar yakalamış ve Beko Basketbol Ligi'ni iyi tanıyan,ülkemize uyum sorununu atlatmış Preston Shumpert ile gerçekleştirdi.Galatasaray.org'a yaptığı ilk açıklamasında
'Üç yıldır Türkiye’de oynuyorum. Galatasaray Cafe Crown’a karşı da defalarca mücadele ettim. Çok iyi bir takım ve inanılmaz bir taraftara sahip. Takımda efektif bir rol almak istiyorum. Bu, basketbol yaşantım boyunca böyle oldu. Galatasaray taraftarları, takımlarını her zaman takip ediyorlar. Onlarla birlikte arkanızda olağanüstü bir destek hissebilirsiniz.' diyen Shumpert'in transferinin tam isabet olduğunu eski antrenörü Ergin ATAMAN da transfer gerçekleşmeden önce ntvspor.com'da yayınlanan röportajında şöyle dile getirmişti;

"SHUMPERT BİR JOKER"

Preston Shumpert'ın Galatasaray Cafe Crown'a transferi söz konusu. Yıllarca onunla çalışmış biri olarak, Shumpert Galatasaray'a katkı verir mi?
Shumpert bir joker oyuncu. Hem 3 numara hem 4 numara oynayabiliyor. Beşiktaş Cola Turka ve Efes Pilsen'de onun için özel oyunlarımız vardı. Üç numara pozisyonundaki oyuncular onu tutarken, Shumpert'ı pota altına sokuyorduk. Dört numara pozisyonundaki oyuncular onu tutarken, dışarı çıkıp şut atmasını sağlıyorduk. Zaten Türkiye liginde muazzam bir 3'lük yüzdesi ile oynadı. Ama onun da fiziksel dezavantajları var. Savunmada eziliyordu. Ama Shumpert, geçirdiği 2 yıllık Euroleague tecrübesinden sonra, Eurocup ve Türkiye ligi için süper bir oyuncu. Galatasaray Cafe Crown'un bu sene sadece Türkiye'de oynayacağını düşünürsek ve Shumpert'ın Türk olacağını varsayarsak, Fenerbahçe Ülker'in Emir Preldzic'den alacağı verimden fazlasını alır. Benim düşüncem; eğer Shumpert Türk olursa, ligimizde bu sene Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Cafe Crown finali olur.





Geçen sezon taraftarın sevgilisi olan Rancik'i de elinde tutarak taraftarını da mutlu eden Galatasaray CC'de işler umarım yeni sezonda Ergin ATAMAN'ın öngördüğü gibi olur ve MAHMUTİ'nin öğrencilerini lig finalinde görebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder